5 mituri despre plajă

Uneori poate fi greu să faci diferența dintre un mit și un fapt. Așadar, înainte de începerea vacanței trecem în revistă câteva mituri pe plajă care ar putea să vă ajute să vă bucurați un pic mai mult de vacanță.

1. Este adevărat că un bronz de bază mă va proteja de soare?

Nu este adevarat. A avea un bronz de bază arată grozav, dar nu te protejează de razele soarelui! Cu siguranță ar trebui să purtați în continuare protecție solară!

2. Chiar trebuie să aștepți 30 de minute după ce ai mâncat înainte de a merge la înot?

Cu toții am auzit zicala conform căreia trebuie să așteptați 30 de minute după ce ați mâncat înainte de a putea ajunge la piscină sau la râul leneș. Raționamentul din spatele acestei proverbe este că, după ce ai mâncat, cea mai mare parte din sânge și oxigenul curge către sistemul digestiv, ceea ce face mai dificilă mișcarea brațelor și picioarelor, ceea ce, la rândul său, vă îngreunează să înotați. Ne-am făcut cercetările și am constatat că acest lucru nu este adevărat. Corpul tău are suficient oxigen și flux de sânge pentru a te ajuta să înoți chiar și în timp ce îți digerezi mâncarea!

3. Urina ameliorează într-adevăr durerea unei înțepături de meduză?

Acest lucru este absolut fals! Nu am întâlnit niciodată pe cineva care a încercat cu adevărat acest remediu, dar am avut oameni care ne-au spus asta pentru a vedea reacția de pe fețele noastre. Cel mai bun mod de a ușura durerea unei întâlniri cu meduze este să folosești oțet și bicarbonat de sodiu.

4. Este SPF 50 mai puternic decât SPF 15?

Acest lucru este pe jumătate adevărat. Evaluarea SPF (Factor de protecție solară) a protecției solare vă spune doar cât timp puteți sta la soare înainte de a o aplica din nou. Iată cum funcționează conform http://www.skincancer.org/. Dacă durează 20 de minute până când pielea ta neprotejată începe să se înroșească, folosirea unei creme de protecție solară SPF 15 previne teoretic înroșirea de 15 ori mai mult, aproximativ 5 ore. O regulă bună de urmat în timpul vacanței la plajă în această vară este, atunci când aveți îndoieli, reaplicați!

5. Este adevărat că doar o stridie poate face o perlă?

Acest lucru este, de asemenea, fals. Scoici, scoici și scoici produc, de asemenea, perle. Stridiile sunt mai populare pentru capacitatea sa de a produce perle, deoarece o face mai des decât celelalte.